ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

"Με το ίδιο πάθος"

Να βγάλουν και πάλι το πάθος που επέδειξαν στο παιχνίδι με τη Νιγηρία κάλεσε από τη συνέντευξη Τύπου τους παίκτες του ο Ότο Ρεχάγκελ. Το παιχνίδι με την Αργεντινή μόνο εύκολο δεν είναι, παρόλο που το συγκρότημα του Μαραντόνα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά οι Έλληνες θα κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους.“Είμαστε ακόμα στο 0-0”, είπε χαρακτηριστικά.“Ελπίζω να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο πάθος αγωνιστικότητα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον πανηγύρισαν τα γκολ κόντρα που πέτυχαν κόντρα στη Νιγηρία”, είπε αρχικά ο Ότο Ρεχάγκελ και συμπλήρωσε: “Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Παίζουμε με ένα μεγάλο αντίπαλο και το μόνο που έχουμε από αυτό το παιχνίδι είναι να κερδίσουμε. Αυτό, πάντως, που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τα λάθη”.Το θέμα του αγώνα είναι το μαρκάρισμα του Μέσι: “Είναι ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά όλη η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης και να φανταστείτε ότι θα παίξουν ο Μιλίτο με τον Αγκουέρο. Θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά και να δώσουμε το 110%”.Ο Γερμανός τεχνικός στη συνέχεια της συζήτησης του με τους δημοσιογράφους απέφυγε να απαντήσει οποιαδήποτε άλλη ερώτηση δεν αφορούσε στο παιχνίδι με την Αργεντινή. Ενώ η χαρακτηριστική του ατάκα για να δείξει πόσο πιστεύουν στο θετικό αποτέλεσμα οι διεθνείς και δεν φοβούνται την Αργεντινή, ήταν η εξής: “Είμαστε ακόμα στο 0-0”.
Ενώ στο τέλος για να περιγράψει τη διαφορά ποιότητας των ομάδων, είπε: “Στην Αργεντινή και τη Βραζιλία οι ποδοσφαιριστές κρέμονται από τα δέντρα. Εμείς δεν έχουμε τέτοιους παίκτες”.

Κατσουράνης: “Να αποφύγουμε τα λάθη”
Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος -όπως και ο προπονητής του- τόνισε για τον Μέσι: “Εστιάζουμε στο πώς παίζει όλη η ομάδα και όχι μόνο ένας παίκτης. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να μην τους αφήσουμε να βρουν κενούς χώρους. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να μας δημιουργήσουν προβλήματα, όταν έχουμε εμείς την μπάλα και την χάσουμε από λάθος”.Δεν θέλησε να κάνει προγνωστικά για το αποτέλεσμα του παιχνιδιού: “Στη λογική του ποδοσφαίρου δεν χωράνε προγνωστικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε όλοι μαζί και να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Φυσικά, όμως, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως η τύχη, την οποία και χρειαζόμαστε”.
Ερωτηθείς για το προς τα που θα κατευθυνθεί η Εθνική μετά από αυτό το ματς, δηλαδή προς το Γιοχάνεσμπουργκ (αν προκριθεί θα παίξει εκεί) ή την Ελλάδα (εάν αποκλειστεί), απάντησε με νόημα: “Το σίγουρο είναι ότι θα ταξιδέψουμε προς το Ντέρμπαν”.
Πηγή