ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Συγχαρητήρια στην Εθνική μας για την προσπάθεια

Με γκολ του Μαρτίν Ντεμιτσέλις και του Μαρτίν Παλέρμο η Αργεντινή "λύγισε" την πολύ σκληρή και παθιασμένη Εθνική και την έστειλε πίσω στην Ελλάδα. Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας οι Σαμαράς και Παπασταθόπουλος.

Ρεχάγκελ VS Μαραντόνα
Με τέσσερις (!) κεντρικούς αμυντικούς και δύο μπακ, παρέταξε την ομάδα του ο Ότο Ρεχάγκελ, προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Τα αμυντικά πλάνα του Γερμανού τεχνικού είχαν ως εξής:... Την "κυανόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Τζόρβας, στην τριάδα της άμυνας ήταν ο Κυργιακός, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μόρας, αριστερά ήταν ο Τοροσίδης και δεξιά ο Βύντρα. Μπροστά από τους αμυντικούς ήταν ο Παπασταθόπουλος με σκοπό να περιορίσει τον Μέσι, στα χαφ ήταν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γιώργος Σαμαράς.
Από την άλλη πλευρά, ο Ντιέγκο Μαραντόνα επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-3. Στην εστία παρέμεινε ο Σέρχιο Ρομέρο, όπως και στην άμυνα ο Ντε Μιτσέλις, με παρτενέρ τον Μπουρντίσο, δεξιά ήταν Οταμέντι και αριστερά ο Κλεμέντε Ροντρίγκες. Αντί του Μαστσεράνο αμυντικό χαφ ήταν ο Μπολάτι, δεξιά του παρέμεινε στην ενδεκάδα ο Μάξι Ροντρίγκες, ενώ επέστρεψε ο Βερόν. Στην τριάδα της επίθεσης παρέμεινε ο Μέσι, ενώ για πρώτη φορά ξεκινούν οι Αγκουέρο και Μιλίτο.
Τα πρώτα λεπτά κύλησαν έτσι ακριβώς όπως ήθελε ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του. Η Αργεντινή είχε μια ελαφρά και ανούσια υπεροχή, όμως οι διεθνείς μας έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, έκοβαν κάθε κίνδυνο και είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Αλέξη Τζόρβα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τα πήγε περίφημα κόντρα στον Μέσι και έτσι το πρώτο 10λεπτο πέρασε ήρεμα και ωραία.Στην επίθεση βέβαια τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο καλά, αφού οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ δεν είχαν ευκαιρίες να βγουν στην αντεπίθεση, ενώ και ο Γιώργος Σαμαράς ήταν απελπιστικά μόνος τους και όποτε έπαιρνε την μπάλα δεν την κρατούσε για πολύ.Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο τέταρτο, ενώ στο 12' τα χαμόγελα αυξήθηκαν, αφού η Νιγηρία είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ κόντρα στην Νότια Κορέα και αν τα παιχνίδια τελείωναν έτσι, η χώρα μας θα περνούσε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Ντεμιτσέλις, Παλέρμο μας έστειλαν στην Ελλάδα
Το 0-0 παρέμενε στο "Πίτερ Μοκάμπα" και οι ελπίδες της Εθνικής αναπτερώθηκαν, αφού οι Νιγηριανοί είχαν κάνει το 2-2 κόντρα στην Νότια Κορέα. Δυστυχώς, τα χαμόγελα από το γκολ του Αγιεγκμπένι, δεν άργησαν να μετατραπούν σε κατήφεια. Στο 77' ο Ντεμιτσέλις μετά από σύγχηση στην άμυνα της Ελλάδας, έκανε το σουτ και άνοιξε το σκορ, βάζοντας τέλος στα όνειρα των διεθνών μας. Υπάρχει μια υποψία φάουλ του Αργεντινού αμυντικού, όμως το 1-0 ήταν γεγονός, ότι και να λέμε...
Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Αργεντινούς να παίζουν με περισσότερη άνεση και τους Έλληνες να είναι σαφώς απογοητευμένοι.Οι ευκαιρίες για τους παίκτες του Μαραντόνα αυξήθηκαν κι αν στο 84' και στο 86' οι Παλέρμο και Μέσι δεν βρήκαν στόχο, δεν έγινε το ίδιο και με τον δεύτερο που έγραψε το 2-0.

Πηγή