ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μικρά – μικρά από την Ν. Αφρική

Οι 36 Ολλανδέζες έχουν στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Μετά το γνωστό συμβάν με τη FIFA που δεν τους επέτρεψε να δουν τον αγώνα των «οράνιε» (επειδή φορούσαν ρούχα που έφεραν χορηγό τη «Bavaria Beer») οι σέξι… κυρίες πέρασαν στην αντεπίθεση φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν “Fick Fufa”. Όχι, δεν μπέρδεψαν τις λέξεις, αλλά αν έγραφαν κανονικά αυτό που σκεφτόντουσαν, θα τις περίμενε βαρύ πρόστιμο. Άλλωστε, ήδη πλήρωσαν ένα μεγάλο ποσό για να αφεθούν ελεύθερες. Θυμίζουμε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία έφτασε το θέμα μέχρι τα δικαστήρια.
* Ενοχλημένος από τα φλας που στρέφονται πάνω του λόγω του… χρώματός του είναι ο Μάθιου Μπουθ. «Τα ξένα μίντια με πλησιάζουν σαν να είμαι το κάτι διαφορετικό. Μια ιταλική εφημερίδα έγραψε ότι… φαίνομαι μόνος μου σε ξένο σύνολο. Αυτό είναι προσβλητικό. Πρέπει να καταλάβουν ότι είμαι ένας από όλους» είπε ο 33χρονος αμυντικός. Θυμίζουμε ότι ο Μπουθ είναι ο μοναδικός λευκός ποδοσφαιριστής στην αποστολή της Νοτίου Αφρικής.
* 100 εκατ. ραντ (περίπου 10 εκατ. ευρώ) θα πρέπει να δώσει η Αφρικανική κυβέρνηση από τη στιγμή που τα μέτρα ασφαλείας του Μουντιάλ είναι -το λιγότερο- αναποτελεσματικά. Τα κρούσματα που σημειώνονται έχουν θορυβήσει τη FIFA αλλά και όσους βρίσκονται στην αφρικανική ήπειρο αυτή την εποχή και έτσι δόθηκε η εντολή να προσληφθούν επιπλέον αστυνομικοί. Κάτι τέτοιο όμως, θα κοστίσει ακριβά.
* Κι όμως! Κίνηση στη Νότιο Αφρική. Μία ώρα παραπάνω από τη προγραμματισμένη κάναμε για να φτάσουμε στο Sun City και άλλη μια επιπλέον για να γυρίσουμε. Ο λόγος; Ο δρόμος ήταν ακινητοποιημένος, προφανώς λόγω της… πολυκοσμίας μετά τον αγώνα της Γκάνας με την Αυστραλία. Ακινητοποιημένη η… ευθεία, αλλά χαλάλι! Όσα είδαμε στο Sun City άξιζαν (και με το παραπάνω) τον κόπο!
Πηγή