ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Παραγουάη-Iαπωνία 0-0 (5-3 πεν.)

Η διαδικασία των πέναλτι έδωσε τη λύση στο πιο... βαρετό νοκ-άουτ ματς ως τώρα στη διοργάνωση. Οι Παραγουανοί ευστόχησαν και στα πέντε και πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά καθώς ο Κομάνο σημάδεψε το δοκάρι (0-0 παρ, 5-3 πεν).Ο θυμόσοφος λαός μας λέει μια παροιμία για ένα Γιάννη και ένα θεριό. Δεν ξέρουμε στο συγκεκριμένο ματς ποιος είχε το ρόλο του Γιάννη και ποιος του θηρίου, σίγουρα όμως φοβόταν η μια ομάδα την άλλη. Η πρόκληση της πρόκρισης στα προημιτελικά δεν άφησε Ιαπωνία και Παραγουάη να παίξουν ελεύθερο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε φτάσει καμιά τους τόσο ψηλά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν στο χορτάρι του "Loftus Versfeld Stadium" ένα... άθλιο θέαμα. Μια-δυο ψιλοευκαιρίες των Λατινοαμερικάνων και ένα δοκάρι των Σαμουράι ήταν η εικόνα των 120 λεπτών που οδήγησε μοιραία στα πέναλτι. Εκεί οι Παραγουανοί εκτέλεσαν εύστοχα και τα 5 πέναλτι, ο Κομάνο το έστειλε στο δοκάρι και η ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8".

Φυσιολογική κατάληξη τα πέναλτι...
Με την εικόνα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δύσκολα κάποιος έβαζε στοίχημα πως δεν θα οδηγηθούμε για πρώτη φορά σε αυτό το Μουντιάλ στην διαδικασία των πέναλτι.Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της παράτασης η αίσθηση ότι δεν πρόκειται να δούμε γκολ έγινε πιο έντονη. Μόλις μια υποψία φάσης στο 97' με τον Βαλντές και τίποτα περισσότερο. Μοιραία οδηγηθήκαμε στα πέναλτι καθώς στα υπόλοιπα λεπτά καμία ομάδα δεν έδειξε διάθεση να ανοιχθεί για να πετύχει ένα γκολ.
...όπου χαμογέλασαν οι Λάτιν!
Στα πέναλτι οι παίκτες της Παραγουάης ήταν απόλυτα εύστοχοι και στα πέντε τα οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν. Αντίθετα ο Κομάνο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και "ντύθηκε" με τη στολή του μοιραίου ποδοσφαιριστή της συνάντησης...
Πηγή