ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Καφές:«Όλα θα πάνε καλύτερα»

Ο Παντελής Καφές μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολουθούν την προετοιμασία της ΑΕΚ στο «Ζέεφελντ» εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που ταλάνιζαν την ΑΕΚ την περασμένη περίοδο δεν θα την ταλαιπωρήσουν την ερχόμενη σεζόν
• Μια νέα σεζόν ξεκινά. Πού εκτιμάς ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να υπάρξει και καλύτερο αποτέλεσμα;
«Η περσινή χρονιά φυσικά και δεν ήταν η καλύτερη για την ομάδα, αλλά κάθε νέα ξεκινά με αισιοδοξία. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι εν όψει της δύσκολης αυτής χρονιάς. Να δώσουμε βάση σε αυτά που μας λέει ο προπονητής, να προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε στο γήπεδο και να βάλουμε την ομάδα και την επιτυχία πάνω από το προσωπικό όφελος».
• Υπήρχαν παίκτες πέρυσι που έβαζαν το «εγώ» τους πιο πάνω από την ομάδα;
«Οχι. Πέρυσι ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν, με πολλά προβλήματα, κυρίως στο πρώτο της μισό. Ισως και υποσυνείδητα, όσα έγιναν μας επηρέασαν όλους. Δεν μπορούσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Ελπίζω αυτή τη χρονιά να μην υπάρξουν τα ίδια προβλήματα, να έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία στο διοικητικό και στο αγωνιστικό κομμάτι. Να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο να πετύχουμε».
• Πού εκτιμάς ότι «πονάει» η ΑΕΚ και χρειάζεται ενίσχυση;
«Δεν είμαι ο αρμόδιος να το πω αυτό. Υπάρχουν η διοίκηση και ο προπονητής που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Οποιος μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω από τους υπάρχοντες παίκτες είναι ευπρόσδεκτος. Θέλουμε κι εμείς να έρχονται τέτοιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα για να τη βοηθήσουν».
• Είσαι παλιός στην ΑΕΚ και έχεις καταλάβει την ψυχολογία του κόσμου της. Θα αντέξει μία ακόμα κακή σεζόν;
«Πολύ δύσκολα θα αντέξει μια νέα χρονιά κατά την οποία θα είμαστε από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο εκτός όλων των στόχων. Ήταν πολύ άσχημο αυτό. Πολύ δύσκολα ο κόσμος θα δείξει υπομονή σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
• Αυτή η πίεση σας αγχώνει; Σας τρομάζει;
«Αν ζεις στην Ελλάδα, ξέρεις τι σημαίνει ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και πού τις θέλουν να βρίσκονται οι οπαδοί που τις υποστηρίζουν. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και κοντά στους στόχους μας. Αν το καταφέρουμε, θα φανεί στο τέλος».
• Υπάρχει κάτι που σε κάνει πιο αισιόδοξο φέτος;
«Πάντα στο ξεκίνημα μιας σεζόν είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, τους οποίους τα δύο τελευταία χρόνια ίσως να έχουμε αδικήσει. Αυτό που με κάνει πιο αισιόδοξο είναι πως, όπως όλα δείχνουν, η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα όπως πέρυσι. Ήταν μία χρονιά, επαναλαμβάνω, με πάρα πολλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Αυτές τις διαβεβαιώσεις έχουμε πάρει και φαίνεται ότι όλα θα πάνε καλύτερα».
Πηγή