ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αμφίρροπες αναμετρήσεις

Οι διαφορές στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Premier League είναι πολύ μικρές και στην ουσία είναι λες και το πρωτάθλημα ξεκινά από την αρχή.Το ντέρμπι που προσελκύει όλα τα βλέμματα της Premier League για την 15η αγωνιστική είναι αναμφίβολα αυτό της Κυριακής όταν και η Τότεναμ θα φιλοξενήσει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» την Λίβερπουλ. Η Τσέλσι προέρχεται από δύο σερί ήττες και θα αντιμετωπίσει την Νιουκάστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» ενώ η συγκάτοικος στην κορυφή της βαθμολογίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενήσει την Μπλάκμπερν. Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι της Άστον Βίλα κόντρα στην Άρσεναλ όπου ο πρώην «σωματοφύλακας» των «κανονιέρηδων», Ρομπέρτ Πιρές θα βρεθεί αντιμέτωπος με την προηγούμενη ομάδα του. Η Μάντσεστερ Σίτι θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Στόουκ στο «Μπριτάνια» με μοναδικό σκοπό την νίκη και ελπίζει σε στραβοπάτημα της Άρσεναλ για να σκαρφαλώσει κι άλλο στην βαθμολογία.






Τότεναμ – Λίβερπουλ



Η Τότεναμ είναι σε τρομερή φόρμα. Τι κι αν η παράδοση δεν είναι με το μέρος της; Τα «σπιρούνια» δεν παίρνουν χαμπάρι και μοναδικός τους σκοπός είναι να νικήσει στο δεύτερο σερί ντέρμπι (έπειτα απ΄αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Άρσεναλ). Από την άλλη, η Λίβερπουλ βρίσκεται σε ανοδική πορεία, έχει πλησιάσει τις θέσεις που δίνουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Ο Χάρι Ρέντναπ δεν θα έχει στην διάθεση του τους Γουντγκέιτ, Ντόουσον και Κινγκ ενώ αμφίβολος είναι ο Φαν ντερ Φάαρτ. Από τους «κόκκινους», νοκ άουτ τέθηκε ο αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ κι αναμένεται να επιστρέψει ο Τζο Κόουλ.





Νιουκάστλ – Τσέλσι



Η Τσέλσι περνάει κρίση. Δεν είναι μόνο οι δύο σερί ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και οι απογοητευτικές εμφανίσεις των «μπλε» όπως αυτή στο ματς κόντρα στην Ζίλινα. Και η Νιουκάστλ δεν πάει πίσω. Εντός έδρας δεν τα πάει καλά και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εκτεθεί μπροστά στους φίλους της. Ο Αντσελότι σίγουρα δεν υπολογίζει τους Τέρι, Μπεναγιούν και Εσιέν και ελπίζει πως οι ανάσες που έδωσε στην ομάδα στο τελευταίο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ θα φρεσκάρουν την ομάδα. Από την μεριά της Νιουκάστλ θα λείψουν οι Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον και Μπεν Αρφά.





Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπλάκμπερν



Η αήττητη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την πρόκριση της στους 16 τους Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένει να ξανακάνει γκέλα η Τσέλσι για να στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη θέση. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να κερδίσει την Μπλάκμπερν. Οι «Ρόβερς» έχουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο «Ολντ Τράφορντ» και το έργο της ομάδας του Σερ Άλεξ φαντάζει ακόμα πιο εύκολο.





Άστον Βίλα – Άρσεναλ



Στο «Βίλα Παρκ» όλα κινούνται σε ρυθμό Πιρές. Ο 37χρονος Γάλλος επέστρεψε στην Αγγλία και στο δεύτερο κιόλας παιχνίδι του με την φανέλα της Άστον Βίλα θα τεθεί αντιμέτωπος κόντρα στην παλιά του «αγαπημένη». Η Άρσεναλ μετά τις δύο συνεχόμενες αποτυχίες, στην Πρέμιερ Λιγκ με την Τότεναμ και στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπράγκα, θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Άλλωστε οι «κανονιέρηδες» φέτος τα πάνε πολύ καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός.





Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι



Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται η Στόουκ που θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι. Το σύνολο του Τόνι Πούλις είναι σε ανοδική πορεία, σκαρφάλωσε στην όγδοη θέση και θέλει να πάει όσο γίνεται ψηλότερα. Οι «πολίτες» στο μεταξύ, «άστραψαν και βρόντηξαν» κόντρα στην Φούλαμ και θέλουν να συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς για να διατηρήσουν την διαφορά τριών βαθμών που απέχουν από την κορυφή.





Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:



Σάββατο (26/11)



Άστον Βίλα – Άρσεναλ 14:45



Μπόλτον – Μπλάκπουλ 17:00



Έβερτον – Γουέστ Μπρομ



Φούλαμ – Μπέρμιγχαμ



Μάντσεστερ Γ. – Μπλάκμπερν



Στόουκ Σίτι – Μάτσεστερ Σίτι



Γουέστ Χαμ – Γουίγκαν



Γούλβς – Σάντερλαντ





Κυριακή (27/11)



Νιουκάστλ – Τσέλσι 15:30



Τότεναμ – Λίβερπουλ 18:00

http://tosokaki.blogspot.com/2010/11/blog-post_4865.html